☰  CONTACT GEGEVENS

Werking van een Pellet Kachel

Een pelletkachel is een kachel die werkt op biomassa. De brandstof bestaat uit houtpellets, kleine geperste korrels zonder enige toevoeging van lijmen of andere bindmiddelen.

Werking van een Pellet Kachel, bovenin de kachel bevindt zich de brandstofvoorraad, die door de klep te openen kan gevuld worden. Bij een inbouwkachel wordt de kachel naar voor geschoven om bij te vullen. Uit deze voorraad brengt een toevoerschroef de pellets naar de brander.

De onsteking van de pellets gebeurt automatisch door middel van een ontstekingspen. De rookgasventilator zorgt voor een correcte verbranding van de pellets, terwijl de schouw zorgt voor de evacuatie van de rookgassen. Een tweede ventilator zorgt voor de verspreiding van de warme lucht in de ruimte. Bij bepaalde modellen is er een mogelijkheid tot kanalisatie waardoor de warme lucht ook naar andere ruimtes kan verspreid worden.

Een zeer belangrijk onderdeel van de pelletkachel is de elektronische besturing: die houdt alle parameters onder controle en zorgt voor een optimale werking en veiligheid. Dankzij de besturing kan de kachel geprogrammeerd worden naar de wensen van de gebruiker. Op het vlak van onderhoud is een pelletkachel zeer gebruiksvriendelijk.

De ontstane hoeveelheid as door de verbranding is zeer klein waardoor de aslade maximaal éénmaal per week moet geledigd worden. Het normale onderhoud beperkt zich tot het stofzuigen en het ruitje poetsen.

Bij de meeste kachels is dit slechts nodig om de 2-3 dagen. Door het uitvoeren van regelmatige onderhoudsbeurten wordt de goede werking van de kachel steeds gegarandeerd. Wij verkopen ook Pellet en Kachels

Film over de werking!!!!

Laatste Tips ItemNieuws

Laatste Aanbieding ItemActie